جهان برای نجات زندگی اینده بشر باید متحمل تغییرات اجتماعی و مالی شود
جین دالتون، روزنامه نگار محیط زیستی روزنامه ایندیپندنت، در یکی از شمارههای اخیر این روزنامه نتایج چند گزارش مهم در خصوص آینده بشر را آورده است، از جمله آن که در گزارشی مهمی از سازمان ملل گفته شده، لازم است سیستمهای جهانی اجتماعی و مالی دچار تغییرات اساسی شوند تا طبیعت زندگی دوباره گرفته و احیاء شود، امری که برای زندگی انسان حیاتی است. در این گزارش آمده است : دانشمندان بین المللی هشدار میدهند باید به تمرکز بر رشد اقتصادی پایان داد و رهبران جهان باید تغییرات فوری را اعمال نمایند که این تغییرات شامل ایجاد محیطهای سبز بیشتر، ایجاد دامداریهای سالم و غیرتهاجمی در کنار حیات وحش و جلوگیری از مصرف اسرافکارانه خواهد بود .
جهان برای نجات زندگی اینده بشر باید متحمل تغییرات اجتماعی و مالی شود
یافتههای گزارشات عمده
“وقت آن رسیده است که فکر کنیم چگونه میتوانیم مواد غذایی را افزایش دهیم، مسافرت کنیم و به دشت و صحرا نگاه کنیم”
جین دالتون، روزنامه نگار محیط زیستی روزنامه ایندیپندنت، در یکی از شمارههای اخیر این روزنامه* نتایج چند گزارش مهم در خصوص آینده بشر را آورده است، از جمله آن که در گزارشی مهمی از سازمان ملل گفته شده است مصرفکنندگان در کشورهای ثروتمند باید غذا را کمتر هدر دهند. همچنین لازم است سیستمهای جهانی اجتماعی و مالی دچار تغییرات اساسی شوند تا طبیعت زندگی دوباره گرفته و احیاء شود، امری که برای زندگی انسان حیاتی است. در این گرازش آمده است “دانشمندان بینالمللی هشدار میدهند باید به تمرکز بر رشد اقتصادی پایان داد و رهبران جهان باید تغییرات فوری را اعمال نمایند که این تغییرات شامل ایجاد محیطهای سبز بیشتر، ایجاد دامداریهای سالم و غیرتهاجمی در کنار حیات وحش و جلوگیری از مصرف اسرافکارانه خواهد بود .
در گزارش دیگری مربوط به تنوع زیستی توسط سازمان ملل متحد از دولتها خواسته شده است در زمینه موارد زیر اقدام نمایند:
• احیا زیستگاهها مانند جنگلهای طبیعی بومی
• افزایش تولید در زمین کمتر
• سختگیری در مورد ماهیگیری غیرقانونی و استفاده غیرقانونی از جنگلها .
• ایجاد مناطق دریایی حمایت شده
• کاهش آلودگی و جلوگیری از ریختن فلزات سنگین وآبهای تصفیه نشده به محیط زیست
این مطالعه که به امضای 130 کشور از جمله امریکا، چین و روسیه رسیده است چهارچوبی برای متوقف کردن آنچه به عنوان ششمین انقراض دسته جمعی زندگی روی زمین لقب گرفته است از حشرات تا گیاهان و ماهیها، میباشد و قویترین اخطار توسط دانشمندان جهان برای اقدام عملی است. در عین حال متخصصین هشدار میدهند که “منافع واگذار شده” مانند انرژیهای بزرگ و دامدارانی که از سوبسیدها و عدم قوانین و مقررات منتفع میشوند، مانعی برای تغییرات در وضع موجود هستند .
در این گزارش امده است گه گونهها در مقیاسی ده و یا صد برابر گذشته بسرعت در حال از بین رفتن هستند . همچنین چنین نتیجهگیری شده است که بدون”تغییرات تحول گرا” تا سال 2050 و بعد از ان خسارت ادامه خواهد یافت و یا بدتر خواهد شد و عواقب آن مستقیما رفاه جهان شمول بشر را تهدید و کوششها برای از بین بردن گرسنگی و فقر و بهبود سلامتی و مهار تغییرات اب و هوا را از بین خواهد برد.
در حال حاضر بیشر از گذشته فعالیتهای بشر، تعداد بیشتری ازگونهها را با خطر انقراض روبرو مینماید و تخمین زده میشود یک میلیون گونه در خطر انقراض قرار دارند مگر آنکه اقدامات جدی برای جلوگیری از آن بعمل آید .
همچنین در این مطالعه هشدار داده شده است که در صورت عدم اقدامات حیاتی برای نگهداری از زیستگاههای باقی مانده، 40 درصد دوزیستیان، یک سوم پستانداران دریایی و یک سوم مرجانهای صخره ساز در چند دهه از بین خواهند رفت و بیشتر از 500000 گونه خشکزی، زیستگاه طبیعی برای ادامه حیات نخواهند داشت .
“آنچه اکنون به آن احتیاج داریم تغییرات گسترده، تحول گرا و هماهنگ در سطح جهان در تمام سطوح جامعه است”
گردهمایی نویسندگان این مطالعه در پاریس اعلام نموده است که در 50 سال گذشته دامداریهای صنعتی و ماهیگیری، با انقراض توسط تغییرات اب و هوایی ناشی از سوزندان سوختهای فسیلی، نفت و گاز عمده ترین عامل از بین رفتن طبیعت، همراه بوده اند.
از بین بردن جنگلها برای تولید محصولات و دامداری، توسعه جادهها و شهرها، بریدن درختان جنگلی، شکار و ماهیگیری بیش از حد، آلودگی ابها و نقل و انتقال گونههای مهاجم، سه چهارم زمین دنیا را استفاده کردهاند. فعالین محیط زیست میگویند که این گزارش باید به عنوان یک ارتباط اضطراری بیدارکننده عملکند و مردم باید در مورد چگونگی تولید مواد غذایی فکری دوباره کنند.
مدیر اجرایی صلح سبز بریتانیا جان سوون میگوید :
” کاملا حیاتی است که روشهای استفاده از سرزمین ها و دریاها به سرعت تغییر کند و به جنگ علیه طبیعت پایان داده شود ”
وی از دولت انگلستان خواست كه میلیونها درخت كاشته شود، پناهگاههای اقیانوس را در حوالی سواحل فراهم اورد، گلزارهای پنبه ای احیا شوند و حمایت از تغییر گوشت و لبنیات به وعده های غذایی مبتنی بر گیاهان را فراهم نماید.
تهیه و تنظیم : دکتر وحید عطارد
پوستر همایش

برگزار کنندگان


همکاران








حامیان



