حیوانات وحشی شهری ممکن است به تهدید مقاومتهای آنتیبیوتیکی بیفزایند
براساس مطالعه اخیر در Lancet Planetary Health، حیات وحش در مناطق شهری ممکن است ناقلین بالقوه ارگانیسمهای مقاوم به آنتی بیوتیکها (AMR) باشند.
محققان مؤسسه بینالمللی تحقیقات دام (ILRI) در نایروبی، کنیا و در دانشگاه لیورپول دریافتند که حیوانات وحشی شهری در نایروبی بار زیادی از باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیکها در تظاهرات درمانگاهی مرتبط را دارا میباشند.
آنالیز مدفوع 75 گونه حیات وحش
این تحقیق، در طی یک بررسی اپیدمیولوژیک در سطح شهر انجام شد که 99 خانوار بعنوان نمونه انتخاب شدند. انتخابها به طور تصادفی صورت گرفته و سپس بر اساس درآمد طبقهبندی گردیدند.
در مجموع، محققان نمونههای مدفوع از 75 گونه حیات وحش (849 حیوان)، 13 دام اهلی (656 حیوان) و 333 انسان که در سالهای 2015 و 2016 گردآوری شدند را آنالیز نمودند. این تیم، باکتری اشرشیا کولی از نمونههای مختلف را کشت داده و یک نمونه جدا شده از هرکدام از نمونههای مختلف را برای حساسیت به 13 آنتی بیوتیک مورد آزمایش قرار دادند.
بطور کلی محققان عنوان داشتند حیوانات وحشی بار کمی از باکتریهای ایکلای حساس به تمام آنتیبیوتیکها ( 45 مورد از 485 مورد و معادل 9 درصد) و بار زیادی از باکتریهای ایکلای مقاوم به چندین آنتیبیوتیک ( 252 مورد از کل 485 مورد و معادل 52 درصد) را به همراه داشتند.
پرندگان، جوندگان و خفاشها، عمومیترین حیواناتی بودند که نمونههای میکروبی آنها کشت داده شد. نمونههای برخی از این حیوانات وحشی در برابر فلوئوروکینولونهای ساختگی و سفالوسپورینهای نسل سوم مقاومت نشان میدادند. این داروها، توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان داروهای ضروری برای انسان در نظر گرفته شدهاند.
252 مورد از کل 485 مورد، معادل 52 درصد از نمونههای ایکلای حیات وحش نمونه برداری شده در نایروبی، دارای E-coli مقاوم به چندین آنتیبیوتیک بودند. 8 مورد از کل 485 نمونه جدا شده، معادل2 درصد، دارای ایکلای مقاوم به حداقل هفت مورد از آنتیبیوتیکهای تست شده بودند و E coli جدا شده از یک نمونه مرغی، در برابر تمام آنتیبیوتیکهای آزمایش شده مقاوم بود.
اگرچه حیات وحش در این مطالعه میزان ارگانیسمهای مقاوم به آنتی بیوتیک بالاتری را نسبت به دام اهلی و افراد نشان داده است، اما محققان عنوان داشتند كه تنوع فنوتیپی موجود در حیات وحش نسبت به انسان، دام اهلی یا محیط اطراف كمتر است.
شهرهای در حال توسعه زمینهی تکثیر گونههای مقاوم به آنتی بیوتیک
با اینکه این مطالعه هیچ گونه تهدید مستقیمی برای سلامتی انسان را نشان نداد، اما یافتهها حاکی از مسیرهای آینده ارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک است.
حیوانات این مطالعه، به ویژه جوندگان و پرندگان که تماس بیشتری با پسماندهای انسان و دام داشتند بیشتر مستعد بار میکروبی مقاوم به چندین آنتی بیوتیک بودند، که این امر نشان میدهد شیوههای مدیریت پسماند یک شهر یک عامل مهم برای مبارزه با گونههای مقاوم به آنتی بیوتیک است.
اریک فور، دارای تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری از یک دانشگاه لیورپول در یک مقاله عنوان داشت: “ما تمایل داریم در پرشکی اول از هر چیز در زمینه مقاومت میکروبی فکر کنیم و اینکه داروهای جدید ایجاد و از داروهای قدیمی بهتر استفاده شود”. وی افزود: “اما ما باید یک رویکرد اکولوژیکی برای دستیابی به راهکارهایی برای حل این تهدید اتخاذ نماییم”.
شهرهای مدنی میتوانند با برنامهریزی بهتر شهری، دفع بهتر پسماند، شیوههای بهتر دامپروری، این موضوع را حل کنند و با این کار مبادلات گونههای مقاوم به آنتی بیوتیک بین حیات وحش، دام اهلی و انسان را از میان بردارند.
“فور” هم در موسسه بین المللی تحقیقات دام و هم به عنوان استاد بیماریهای عفونی دامپزشکی در دانشگاه لیورپول حضور دارد.
“فور” بیان میدارد که نایروبی نماینده چندین شهر در حال توسعه آفریقا است که ترکیبی از خانوار با جمعیت زیاد انسانی و دامهای اهلی غیرمعمول و حیوانات وحشی را در خود جای میدهد.
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2019/06/urban-wildlife-may-add-antibiotic-resistance-threat
پوستر همایش

برگزار کنندگان


همکاران








حامیان



