ضرورت کنترل جهانی تب آفریقایی خوک
افزایش وقوع بیماری تب آفریقایی خوک (ASF) که در کل دنیا اپیدمیک میباشد، جمعیت خوکسانان از جمله انواع وحشی مانند گراز را در بسیاری از مناطق جهان در معرض تهدید قرار داده است. با توجه به اهمیت این موضوع، در هشتاد و هفتمین مجمع جهانی نمایندگان ملی نزد سازمان جهانی بهداشت دام، اعلام گردید که اقدامات کنترلی با هدف ریشهکن سازی بیماری در کشورهای عضو آغاز گردد. این اقدامات تحت هماهنگی OIE و FAO خواهد بود. در این اجلاس که در تاریخ 26 تا 31 ماه می سال 2019 برگزار گردید، گزارشاتی در مورد وضعیت جهانی ASF ارائه شد که طی آن مشخص گردید این بیماری در نیمه دوم سال 2018، در 25 کشور از قاره های اروپا، آسیا و آفریقا همه گیری ASF رخ داده است.
به منظور مقابله با این چالش همراه با هماهنگیهای ملی، تلاشهای منطقهای و بینالمللی نیز مورد نیاز میباشد. هماهنگی در سطح ملی نه تنها توسط سیستمهای دامپزشکی ملی و سایر موسسات دولتی کشورهای عضو OIE بلکه ذینفعان در صنعت، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، جنگلداری، شکار، موسسات توریستی و مرتبط با حیوانات، نهادهای مدنی و بینالمللی و سایر موارد نیز میبایست در این خصوص ورود پیدا کنند. برای ممانعت از انتشار بیشتر بیماری و کنترل آن در سطح جهانی، توجه به همکاریهای کلینگر داخلی و بیننهادی همراه با تخصیص و مدیریت مؤثر و مشارکتی منابع، بسیار حائز اهمیت میباشد.
کشورهای عضو OIE، باید در جهت برقراری صحیح استانداردهای بین المللی مرتبط OIE و انجام بهترین اقدامات جهت کنترل مؤثر ASF عمل نمایند که این شامل این موارد میگردد: اعمال برنامههای پایش و پیشگیرانه بر اساس خطر، رعایت اصول امنیت زیستی در صنعت خوک و محل های شکار، ردیابی تردد خوک، کنترل های رسمی مؤثر، مدیریت خوکهای وحشی،کشتار و امحا درست لاشه ها و محصولات آلوده، همکاری بیننهادهای ذینفع و برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی برای کلیه بخش های مرتبط می گردد. ساخت و تولید واکسنهای مؤثر برای خوک اهلی و گراز وحشی بسیار مهمتر از سابق میباشد، با در نظر گرفتن اینکه تهدید جهانی ASF در حال حاضر به بدتر شدن شرایط اپیدمیولوژیکی و نبود واکسن مرتبط می باشد.
همچنین مقرر شده است که در ماههای آینده با همکاری FAO برنامه کاری با در نظر گرفتن اقدامات منطقهای و ملی موجود تدوین گردد. علاوه بر ایجاد وحدت رویه در عملکرد کشورها، شفاف سازی موارد بروز و شیوع جدید به منظور درک بهتر اپیدمی بیماری و در نهایت کنترل و پیشگیری از آن ضروری میباشد. در نتیجه لزوم گزارشدهی به موقع و صحیح برای نشان دادن سیمای بیماری در کشورها مورد تاکید قرار گرفت.
در پایان یادآوری میگردد به منظور تحقق اهداف OIE در این خصوص طی جلسات مختلف با متخصصین امر و سازمان حفاظت محیط زیست برنامه پایش بیماری در جمعیت گراز کشور که تعداد آن قابل توجه میباشد، در دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور تدوین و به ادارات کل دامپزشکی و ادارات کل محیط زیست کشور توسط این دو سازمان ابلاغ گردید.
نویسنده :
دکتر نرگس خرمی
پوستر همایش

برگزار کنندگان


همکاران








حامیان



